Вашата оценка

Япония - древна и модерна

Самолет
Токио – Камакура – Хаконе – планината Фуджи – езерото Аши – Киото –Арашияма – Фушими Инари – Нара – Осака
10 дни / 9 нощувки
23.10.2022
от 5650 лв.
Дата Цена Запитване
23.10.2022 от 5650 лв. Запитване
Програма
Ден 1 /23 октомври 2022, неделя / Токио
Пристигане в Токио вечерта, посрещане, трансфер и настаняване в Tokyo Prince Hotel 4*. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 2 /24 октомври 2022, понеделник /Токио
Закуска и панорамна обиколка на Токио с посещение на площада и градините пред Императорския дворец – оазис на спокойствие и тишина сред динамиката на многомилионния град. Императорският дворец, наречен Кокьо е разположен в центъра на Токио на мястото на предишният замък Едо – седалище на шогуна Токугава, който управлявал страната от 1603 до 1867. Новият дворец е построен през 1888, а по време на Втората световна война е почти напълно разрушен и след това отново е възстановен в същия си вид. Дворецът е заобиколен от огромен парк с езера и високи каменни стени. Следва фотостоп при сградата на Парламента и посещение на най-стария токийски храм – Асакуса Каннон (Сенсьоджи), посветен на будистката Богиня на милосърдието, и Накамисе – една от най-старите търговски улици в града. Храмът датира от VІІ в. от н. е. Легендата за храма Сенсьоджи разказва, че през 628 г. двама братя рибари извадили от водите на р. Сумида статуя на богинята на милосърдието Каннон. Всеки път, когато те хвърляли статуята обратно във водата, тя сама излизала на повърхността и се връщала при тях. Впоследствие на това място бил построен храмът Сенсьоджи.
Следобед качване на най-високата телевизионна кула в света –
Tokyo Skytree (634 м). От 350 м височина пред вас ще се открие 360-градусова впечатляваща гледка над метрополиса, а при добро време погледът може да достигне и до планината Фуджи.
Следва посещение на най-известната търговска зона на Токио – Гинза. Трансфер до хотела и свободно време за вечеря. Нощувка.


Ден 3 /25 октомври 2022, вторник / Токио  - Никко – Токио                            
Закуска. Отпътуване с автобус за град Никко (ЮНЕСКО). Древна японска поговорка гласи: “Никога не казвай кикко (красиво), преди да си видял Никко!”. Като светилище, Никко възниква през VІІІ в. Мястото е избрано от будистката секта Шодо. Никко става известен в цяла Япония през ХVІІ в. по време на шогуна Токугава. От 1634 до 1637 се строи огромният храмов комплекс «Тошогу», характерен с пъстроцветната си дърворезба по фасадата. Шинтоисткият храм представлява лабиринт от сгради, порти, галерии, стълбища и мавзолеи. Той е шедьовър на японската национална архитектура. Разглеждането започва от светилището Футарасан и продължава с шинтоисткото светилище Тошогу – шедьовър на японската храмова архитектура и мавзолей на император Токугава – първият шогун на Япония. Най-интересни са пететажната Пагода, портите Карамон и Йомейон и централната зала на светилището. Всички те са богато орнаментирани с цветни фигури от дърворезба. Върху фриза на конюшнята със свещените коне на Тошогу са изобразени прочутите маймунки “Не чувам думите на злото”, “Не виждам делата на злото” и “Не изричам зло”, изразяващи основни постулати на будистката философия.
Връщане в Токио. Последната вечер в столицата можете да се разходите в един от най-посещаваните квартали в града – Хараджуку – и да разгледате булевард Омотесандо с известните сгради на „Прада” и „Омотесандо хилс”. Нощувка.

Ден 4 /26 октомври 2022, сряда / Токио – Камакура – Хаконе          
Закуска и отпътуване с автобус към Камакура – пъстър град, столица на Япония през XII век, по време на управлението на Минамото Йоритомо. Посещава се храма Хазе Каннон, посветен на будистката Богиня на милосърдието, чиято позлатена дървена статуя с 11 глави се смята за най-голямата дървена статуя в Япония. До храма води прекрасна градина с цветя през всички сезони, а в малка пещера наблизо са скрити многобройните статуи на богинята Бензайтен, покровителка на женската красота и богатството. Свободно време за обяд в района на централната улица Комачи-дори, след което се посещава храма Котокуин с 13-метровата бронзова статуя на Амида Буда – втората по големина в Япония.
Отпътуване с автобус за Националния парк Фуджи – Хаконе – Ицу, известен с многобройните си минерални извори и риокани – типични японски балнеохотели, където може да се потопите във водите на естествените геотермални извори. Следва разходка с корабче по езерото Аши, образувано в кратера на вулкана Хаконе по време на последното му изригване преди 3 000 г. Кристалните води на езерото и иглолистните гори по бреговете му на фона на извисяващия се заснежен връх на Фуджи са символът на Хаконе. Настаняване в риокан хотел Sengokuhara Prince Hotel 4*. Риокан хотелите в Япония задължително се строят върху геотермални извори, около които се изграждат естествени басейни за разлика от СПА хотелите в Европа, които в повечето случаи само частично използват минерална вода за басейните си. Следва емоционална традиционна вечеря с японска кухня. Нощувка.

Ден 5  /27 октомври 2022, четвъртък / Хаконе – Фуджи - Киото                      
Закуска. При ясно време ще имаме възможност да се изкачим с лифт до долината Овакудани – активна вулканична зона, където може да видите бълбукащите горещи езера,  покрити с облаци водна пара, примесена със сяра. Тук голяма атракция са черните яйца, сварени в естествените горещи извори, за които казват, че удължават със седем години живота на всеки, който ги е опитал.  Следва изкачване с автобус до Пета станция на планината Фуджи – най-високата планина в Япония (3 776 м), считана за свещено място от дълбока древност, заради своята идеална форма и загадъчност. През повечето време планината е скрита в облаци и мъгла – късметлии са тези, които са уловили красотата й в ясните и слънчеви дни. От Петата станция при ясно време ще видим петте свещени езера Фуджигоко; тук се намира и шинтоисткото светилище Комитаке, посветено на Фуджи, ще опитаме местните сладкиши, а от пощенската станция, намираща се на 2300 м н.в., може да изпратите картичка до България. Трансфер до гарата и отпътуване с влака-стрела за Киото. Пристигане в Киото и настаняване в хотел Miyako Hotel Kyoto Hachijo 4*. Нощувка.

Ден 6 /28 октомври 2022, петък/ Киото                                                     
Закуска. Денят ни започва с посещение на западния район на Киото – Арашияма, за да посетим известната бамбукова гора Сагано, снимана в много световноизвестни филмови продукции. Посещение на храма Тенруиджи – където за първи път ще имате удоволствието да посетите типична будистка Дзен градина.
Връщане в Киото и традиционен сукияки обяд в местен ресторант. След обяд, посещение на Замъка Ниджо (ЮНЕСКО) – резиденция на първия шогун на династията Токугава, завършена в началото на ХVІІ век. Замъкът има два концентрични кръга укрепителни съоръжения и включва дворците Ниномару и Хонмару, както и множество допълнителни сгради и няколко градини. През 1867 г. в двореца Ниномару шогунът Токугава Йошинобу подписва декларацията, с която връща властта на императора. Продължение към Златния храм Кинкакуджи, построен първоначално като богата, екстравагантна вила на шогуна Ашикага Йошимицу и превърнат в Дзен-храм след смъртта му през 1408 г. Кинкакуджи е заобиколен от красива японска градина с извори, свещени статуи и вековни дървета олицетворение на ландшафтна градина. Трансфер до историческия квартал Гийон, запазил архитектурата и атмосферата си, където можете да зърнете красиво облечените и гримирани гейши за пешеходна разходка с местния гид. Вечерта, за записалите се по желание, посещение на  традиционен спектакъл, показващ най-характерните културни традиции на японците като чаена церемония, икебана, танц на гейши, куклен театър, старинна дворцова музика и класическа комедия.


Ден 7 /29 октомври 2022, събота / Киото      
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Киото по интереси. Киото често е наричан „сърцето на Япония” или „големият музей на Япония”. Той е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. В него се намира една пета от т. нар. национално съкровище – историко-архитектурните паметници, включващи близо 400 шинтоистки храма, 1 600 будистки пагоди, много дворци и паркове.
Предлагаме Ви да посетите едни от най-ембематичните храмове на япония – Рийоанджи със своята филосовска градина. Тя е направена в стил „сух пейзаж” през втората половина на ХV в. и е дело на прочутия художник Соами. В правоъгълната площадка, покрита с чакъл, са подредени 15 камъка така, че на което и място да застане човек, вижда само 14 от тях, а един винаги остава скрит от погледа му. Друга възможност е будисткият храм Киомизу-дера – Храмът на чистата вода.  Той е построен на върха на висок хълм, откъдето се открива панорамна гледка към Киото. На това място за пръв път е построен храм през 798 г., а сегашната постройка е от 1633 г. Името на храма идва от водопада, който се намира в него – кийо мизу на японски означава „чиста вода”. До него води улица с много магазини за подаръци и сувенири от прочутия местен порцелан.

По желание, можете да се впуснете в едно незабравимо преживяване – среща с японските културни традиции от първо лице. За да усетим силата на японското гостоприемство, първо ще се насладим на чадо – чаената церемония, която ще ни разкрие тънкостите на сервиране на почитаната напитка. Продължаваме със специална японска вечеря в присъствието на майко – младо момиче обучаващо се да стане гейша – която ще ни демонстрира своите умения за забавление с танци и игри.

Ден 8 /30 октомври 2022, неделя / Киото – Нара – Осакa                                  
Закуска и отпътуване за Нара – първата столица на Япония през VІІІ в. По пътя посещение на легендарното светилище Фушими Инари Тайша, където са снимани сцени от филма „Мемоарите на една гейша”. Храмът Фушими Инари е главното светилище, посветено на божеството Инари. Главната храмова постройка датира от 1499 г. и е разположена в подножието на хълм, чието име също е Инари (висок 233 м). От храма започват няколко красиви горски пътеки, които извеждат поклонниците до други по-малки светилища, пръснати из планината. От древни времена Инари е божеството на ориза и е почитано като покровител на търговците и производителите. Светилището е известно с многобройните си тори - порти, които до една са дарени от японски бизнесмени. Продължение за Нара и посещение на Храма Тодайджи  – символът на Нара, съхранил най-голямата в света дървена храмова постройка и една от най-масивните бронзови статуи на Буда Вайрочана, висока 15 м. Кратка разходка в Парка на елените, където може да нахраните и да се снимате с красивите животни. Продължение за Осака. Панорамна обиколка на града с посещение на Замъка Осакагордостта на всеки жител, който впечатлява с типичната си японска архитектура. Замъкът е построен през 1586 г. от Тойотоми Хидейоши, а днес е превърнат в исторически музей. Посещение на Umeda Sky Building и изкачване до невероятната открита панорамна площадка, разположена на височина 173 м, откъдето се открива 360o гледка към красивия град с многобройните небостъргачи и мостове във всички посоки. Трансфер до хотел Monterey Grasmere Osaka 4* и настаняване. Нощувка.

Ден 9 /31 октомври 2022, понеделник / Осака           
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Осака. По желание можете да се запишете за еднодневна екскурзия с влака-стрела до Хирошима и о-в Мияджима.  След пристигане с влака-стрела, трансфер с ферибот до Остров Мияджима, известен с ярко червената порта Тори на шинтоиското светилище Ицукушима. Построен през 6-ти век в традиционен  японски стил, този храм е един от най-добре запазените в страната и е обявен за част от световното наследството на ЮНЕСКО.  Самият остров е романтично място с красиви гледки и невероятна атмосфера. Някога Мияджима бил забранен за посетители. Само малцина, посветени в тайнствата на шинтоизма, имали право да стъпват по святата земя. За да стигнат острова, те пътували с малки лодки, които задължително трябвало да преминат през “о-ториите” на храма Ицукушима – т.е. неговите “големи порти”.
Връщане обратно в Хирошима. Включено посещение на Парк
a на мира (ЮНЕСКО). Той е създаден през 1949 г. след края на Втората световна война и се посещава от безброй посетители. Комплексът е важна част от културното наследство на Япония и е построен, за да напомня на бъдещите поколения за ужаса, причинен от атомните бомби. Връщане в Осака и нощувка.
За оставащите в Осака, възможност за посещение на аквариума в Осака, един от най-големите в света, където може да видите китова акула, пингвини, делфини, морски лъвове, интересни обитатели от океанските дълбините и може да погалите тигров скат или бебе тюлен или пък да разгледате подземния град с интересните си улички и ресторанти.


Ден 10 /01 ноември 2022, вторник / Осака - Токио
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летище за полет до Токио. Пристигане в Токио и продължение за България. Край на програмата.                                                           
 
Допълнителни екскурзии
 • Общата цена на пътуването е валидна при група от минимум 10 туристи;
 • Краен срок за събиране на групата: 15.08.2022;
 • Финално доплащане на пътуването става в срок до: 31.08.2022;
 • Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт (валиден минимум 6 месеца от датата на връщане в България), подписан договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит в размер на 2000 лв. 
 • Плащането се извършва в брой, с кредитна карта или по банков път:
ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД:
РАЙФАЙЗЕН БАНК,
IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40,
BIC: RZBBBGSF.
 • При желание от страна на клиента ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР може да предложи пътуване в бизнес класа и по-комфортен тип стаи в съответните хотели по програма при наличност на места към момента на запитването
 • Настаняването в хотелите е след 14:00, а освобождаването на стаите до 11:00.  
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.  
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България при доплащането на екскурзията.
 • От 10.06.2022 за посещението на Япония се изисква виза, която се издава предварително от посолството на Япония в София. Профи Травъл Център ще окаже съдействие, в случай че това изискване остане валидно за датите на пътуването;
 • За посещението на Япония се изисква представяне на отрицателен резултат от тест за Covid-19, направен до 72 часа преди отпътуване. Ще Ви информираме своевременно при промени в изискванията на здравните власти.
Цените са изготвени при валутен курс на ОББ към 10.03.2022г. - 100 JPY=1,52 лв. При увеличение  на валутния курс на японската йена към българския лев с повече от 3%, Профи Травъл Център си запазва правото да промени цената на останалата сума по договора към датата на доплащане, която е 31.08.2022.
Профи Травъл Център не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на авиокомпаниите.
За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Лев Инс» с адрес на управление гр. София, бул. Цар Борис III, 136 B.
 
 

 
 • Вътрешен полет: Осака – Токио на авиокомпания All Nippon с включени летищни такси;
 • 9 нощувки в  4* хотели – 3 в Токио, 1 в Хаконе, 3 в Киото и 2 в Осака;
 • 9 закуски на бюфет в хотелите по програма;   
 • традиционна вечеря в риокан – хотел в Хаконе;
 • традиционен сукияки обяд (Аll-you-can-eat, ядеш колкото можеш) в местен ресторант в Киото;
 • всички трансфери и турове с автобус, съобразен с броя на групата; 
 • полудневна панорамна обиколка на Токио с автобус;  
 • изкачване до първа площадка за наблюдение на кулата Tokyo Skytree;
 • целодневна екскурзия до Никко;
 • полудневна екскурзия с автобус до Камакура; 
 • круиз по езерото Аши;  
 • изкачване с лифт до долината Овакудани в Хаконе (зависи от метеорологичните условия);  
 • изкачване на планината Фуджи до Пета станция (зависи от метеорологичните условия);
 • билет с резервирано място за влака-стрела от Хаконе до Киото; 
 • целодневна панорамна обиколка на Киото с автобус;
 • екскурзия до Нара с автобус; 
 • панорамна обиколка на Осака с автобус;
 • местно екскурзоводско обслужване;
 • входни такси на посещаваните обекти;
 • предварителна туристическа информация за Япония;
 • представител от Профи Травъл Център придружаващ групата;
 • медицинска застраховка „Защита при пътуване в чужбина” за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (включително COVID-19);
 
 
 • Самолетни билети София – Истанбул - Токио – Истанбул - София с включени лет. такси на турски авиолинии – 1800 лв на човек. При записване ще Ви бъде предоставена актуална цена за самолетните билети.
 Полетно разписание на турски авиолинии (към месец юни 2022)
22.10.2022 София - Истанбул                21:15 – 22:45
23.10.2022 Истанбул – Токио                 02:20 - 19:20
 
01.11.2022 Токио - Истанбул                  22:55 - 06:15+1
02.11.2022 Истнбул - София                   08:45 - 09:00
 • Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Профи Травъл Център има сключен договор със застрахователна компания „Allianz Travel” и може да съдейства за сключване на тази застраховка. Препоръчваме сключването й в момента на подписване на договора. При склюване на по-късен етап /не по-късно от 31 дни преди датата на отпътуване/се прилага клаузата за гратисен период на застраховката и тя става активна от 11-тия ден след сключването й. Съгласно условията на „Allianz Travel” тази застраховка може да бъде анулирана до 31 дни преди отпътуване и при евентуална невъзможност за сформиране на минимален брой група застраховката ще бъде анулирана без никакви неустойки. Тарифите и условията ще бъдат предоставени допълнително.
 • Посещение на традиционен спектакъл в квартал Гийон с местен гид и екскурзовод от Профи Травъл при група от минимум 10 туристи: 60 лв;
 • Посещение на чаена церемония и вечеря с „Майко“ в Киото – 420 лв при група от минимум 10 туристи с водач от Профи Травъл Център и местен екскурзовод;
 • Целодневна екскурзия до Хирошима и о-в Мияджима: 660 лв на човек при група от минимум 10 туристи с водач от Профи Травъл Център и местен екскурзовод;
 • Доплащане за единична стая: на запитване;
 • Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори – 50 лв /заплащат се на място/;
 • Напитки по време на хранене и лични разходи.
 • PCR / Антиген тестове за COVID-19, ако са необходими.

Оферта № Е140
Блог
Дестинации