Вашата оценка

Перлите на Мароко - Маракеш и Агадир

Самолет
София-Маракеш-Агадир-Маракеш-София
8 дни / 7 нощувки
от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
ПЕРЛИТЕ НА МАРОКО – МАРАКЕШ И АГАДИР
Директен чартърен полет до МАРАКЕШ 

Мароко няма да Ви остави безразлични, нито ще Ви позволи до си тръгнете такива каквито сте дошли. Място което те въвлича в приказка от „ Хиляда и една нощ“, омагьосва те, а магията няма да Ви напусне, докато не се върнете отново. Един друг Свят ,а само на хвърлей /около 30 км/ от Европа. Съчетавайки арабско и африканско по свой собствен начин, топъл климат, ориенталска култура, красиви плажове, ярки цветове, разнообразни ухания и аромати.

ПРОГРАМА

Първи ден: 
София – Маракеш

Среща на Летище София, Терминал 1, за директен чартърен полет до Маракеш, изпълняван от авиокомпания BH Air. Посрещане на място от фирмата партньор. Трансфер от летището до хотела и настаняване в хотел Farah 4*/ Farah Magrib 4*, Meriem 4* (или подобен). Свободно време. Вечеря и нощувка.

Втори ден: 
Маракеш

След закуска посещение на градините на Мажорел (в цената не е включена входна такса от 7 евро). Историята на градината започва през далечната 1 920 година, по времето когато колониалната епоха е в разгара си. 
Обзорна обиколка на Маракеш. Целият ден ще е посветен на историческото посещение в Маракеш, перлата на Юга. Приказно процъфтяващ град разположен в подножието на Високите Атласки планини и обграден от палмов оазис. Разкоша и пищността на Изтока, величието и блаженството на източните дворци - всичко това е Маракеш. Поради това, че градът се явявал една от столиците в епохата на управлението на три династии марокански султани, именно тук са съсредоточени по голямото количество музеи и архитектурни паметници, всеки от които е шедьовър на изкуството. След обяд посещение на  Джамията Кутубия (отвън), павилиона Менара и прекрасния образец на дворцовата архитектура - двореца Бахия и знаменития площад „Джема Ел Фна“. Това е истински театър под открито небе. Ще видите йоги, змиеукротители, ясновидци, магьосници, търговци на плодове и екзотични подправки. Връщане в хотела с автобус, а желаещите да останат до късно се прибират самостоятелно. Вечеря в хотела и нощувка. Възможност за организирана традиционна мароканска вечер в ресторант „Chez Ali” (срещу допълнително заплащане – 45 евро с вечеря и програма и 25 евро програма и напитки).


Трети ден: 
Маракеш – Узуд (160 км)

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия - целодневна екскурзия „Водопадите Узуд“ (срещу допълнително заплащане). След закуска отпътуване към Узуд, където ще имате възможност да се насладите на едно от природните чудеса на Мароко, а именно водопада. Тук могат да се видят Зелените градини, мелници, овощни градини и величественият пролом на реката Ел Адид , в превод от арабски Реката на робите. Самата дума Узуд  идва от берберски и означава “маслина”, заради намиращите се тук маслинови дървета. Свободно време за обяд и разходка. След обяд отпътуване за Маракеш. Вечеря и нощувка.

Четвърти ден: 
Маракеш  – Агадир ( 250 км)

Закуска. Отпътуване за Агадир. Пристигане по обяд и настаняване в хотел Argana 4* (или подобен) на закуска и вечеря или в хотел Les Almohades 4* на  All Inclusive. Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителна полудневна екскурзия – „Открийте Агадир и неговите вкусове“, по желание (срещу допълнително заплащане). Вечеря. Нощувка.


Пети ден: 
Агадир

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителна целодневна екскурзия до Тиут и Тарудант, по желание (срещу допълнително заплащане). Вечеря. Нощувка.

Шести ден: 
Агадир

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или възможност за допълнителна целодневна екскурзия до Тизнит и Легзира, по желание (срещу допълнително заплащане). Вечеря. Нощувка.

Седми ден:  
Агадир

Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.


Осми ден: 
Агадир – Маракеш (250 км)

След закуска, трансфер до летището в Маракеш за полет Маракеш – София с директен чартърен полет, изпълняван от авиокомпания BH Air.
• Самолетен билет София – Маракеш – София с директен чартърен полет на авиокомпания BH Air;
• Летищни такси;
• Трансфер летище – хотел – летище;
• Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 7 кг. с размери до 60x40x30 cм.;
3 нощувки в Маракеш в хотел 4* със закуска и вечеря; 
4 нощувки в Агадир в хотел "Argana" 4* (или подобен) със закуска и вечеря / в хотел "Les Almohades" (или подобен) на база All Inclusive;
Посещение и обиколка на Маракеш;
• - Всички обиколки, посещения и екскурзии се провеждат с лицензиран автобус
• - Mедицински разходи при болест и злополука на туриста със застрахователна компания „Уника“ с покритие 5 000 евро и асистанс;
• Всички екскурзии по програма се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език;
• Представител на туроператора с български език за целия престой;
• Общинска такса – 1,76 евро на ден;
• Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
• Доплащане здравна застраховка за лица над от 65 г. до 75г. – 5 евро / 10 лева;
• Доплащане здравна застраховка за лица над от 75 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева;
• Обeди;
• Напитки;
• Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания ''Уника''; 
• Бакшиши на екскурзовода и шофьора - 15 евро на човек за целия престой;
• Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава);
• Превозвач: BH Air
 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Плащания:
• Авансово плащане от 30 % депозит на човек при записване;
• Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване; 
2. Необходими данни за всички пътуващи:
• Три имена на латиница по международен паспорт;
• Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
• Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни. 
3.  Анулационни срокове:
3.1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2.  При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 30% от  цената на пътуването. 
• Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
• Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;
ВАЖНО: Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София и Маракеш  са калкулирани с параметри $850/тон и 1 евро = 1.18 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.
Важна информация: За пътуване до Мароко се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.

Забележки:   
• Посочените цени са ексклузивни за обявения период. 
• Минимален брой туристи за осъществяване на програмата – 100
• Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Полезна информация:
Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора като лоши метеорологични условия или подобни.
Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.

Оферта № Е116
Блог
Дестинации