Вашата оценка

ХИМАЛАЙСКА ПРИКАЗКА в НЕПАЛ и ИНДИЯ

Самолет
Катманду - Патан - Бактапур – Покхара - Делхи - Джайпур - Фатехпур Сикри - Агра – Делхи
13 дни / 11 нощувки
15.10.2022
от 4900 лв.
Дата Цена Запитване
15.10.2022 от 4 лв. Запитване
Програма
16 октомври 2022, неделя /  Катманду                                                        
Пристигане сутринта в столицата на Непал - Катманду.
Посрещане и настаняване в Radisson Hotel Kathmandu 5*. Свободно време за почивка.
Следобед посещение на будистката ступа Сваямбунат (Храмът на Маймуните), откъдето се открива прекрасна гледка към Катманду. Вечеря в хотела и нощувка. 

17 октомври 2022, понеделник / Катманду - Бактапур                   
Рано сутринта по желание полет със самолет над Еверест и хималайските първенци около него. Чувството да прелетиш над най-високите върхове на планетата може да се опише с 2 думи: Хималайска Приказка !
(моля да имате предвид, че полетите над Еверест се осъществяват само при подходящи метеорологични условия и затова разписанието може да търпи промени във всеки един момент)
Закуска. Разглеждане на непалската столица Катманду - площад Дърбар (Главния площад) с множество индуистки храмове.  Разглеждане на вътрешния двор на храма-дворец на живата богиня Кумари, където при късмет ще зърнете младото непалско момиче, превъплъщение на женската божественост.
Програмата продължава с екскурзия до историческия град и бивша столица на Непал – Бактапур, където ще видим “Двореца с 55 прозореца“, Златната врата и 7-етажната пагода Нятпола.  Свободно време за обяд.
Следобед  посещение на едно от Светите места за непалците – ступата Боднат, в квартала Малкия Тибет. Построена е през V-ти век и досега си остава изключително място за поклонение и медитация на тибетските будисти и непалци. Посещения на някой от известните будистки храмове разположени около ступата Боднат.
Свободно време и възможност за пазаруване на уникалните местни текстилни, керамични и бронзови произведения и сувенири. Връщане в Катманду.

Вечеря и нощувка в хотела.     

18 октомври 2022, вторник / Катманду - Покхара                            
Закуска и трансфер до летище за кратък полет от Катманду до Покхара.
Пристигане около обяд във втория по големина град в Непал. Настаняване и начало на панорамна обиколка с посещение на „Международния музей на планината“, където е представено и документирано миналото и настоящето развитие на алпинистката дейност в света и ще си припомним значимите подвизи в историята на алпинизма в частност и в хималайските върхове. Обиколката продължава с разходка с лодка в езерото Пхева и посещение на Храмът на езерото – Тал Бахари, разположен на малък остров. Индуският храм е посветен на богинята Дурга (Барахи) - едно от многото проявления на божествената женска сила. Свободно време в централните части на града.
Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

19 октомври 2022, сряда / Покхара                                                     
Безплатен Бонус !
Рано сутринта отпътуване с автобус до панорамната площадка в район Сарангкот (1 600 м.н.в) за посрещане изгрева на слънцето. Мястото е известно с панорамните хималайски гледки към осемхилядниците Анапурна, Дхаулагири и Манаслу. При благоприятни атмосферни условия, гледката може да се опише с 2 думи:
Хималайска Приказка !
Връщане в хотела. Закуска и отпътуване за посещение на свещения, храмовия пещерен комплекс Гуптешвор Маха Дев. Тук в подземните галерии ще откриете светилища и статуи, посветени на едно от върховните индуистки божества – Шива, както и други негови божествени проявления като Махадев и Парвати, Нагесвор и Сарасвати. Обиколката продължава с фотопауза при водопада Деви, който се намира в непосредствена близост. Свободно време в централните части на Покхара за обяд и шопинг. Вечеря и нощувка в хотела.

20 октомври 2022, четвъртък / Покхара – Патан  - Катманду        
Закуска и трансфер до летище за кратък полет от Покхара до Катманду. Пристигане около обяд и следобедна екскурзия до старинния Патан, включен в списъка на UNESCO. Тук ще попаднете във вълшебна приказка  достойна за снимачен декор на исторически филм. Разглеждане на централния площад Дурбар с многобройните храмове в чест на божествените Кришна, Шива, Бимсен и Талежу както и бившия Кралски дворец.
Връщане в Катманду и настаняване. Вечеря и нощувка в хотела.  

21 октомври 2022, петък / Катхманду - Делхи                                  
Закуска. Трансфер до летище за полет от Катманду до Делхи.
Посрещане и начало на панорамна обиколка на Делхи за опознаване на някои от  знаковите забележителности на столицата на Индия.
Фото-пауза при най-високата каменна кула-минаре в Индия – „Кутуб Минар“.
Следва посещение на най-големият индуистки храм в Света – Акшардам, посветен на Светеца-патрон на Ордена Сваминараян. Впечатляващи са не само размерите на храма, но и ентусиазма на 11 000 доброволци през 5-те години на строителство.
Всъщност Акшардам е повече от храм.
Той е Пантеон на индуизма, изкуствата, ценностите и вярата.
Несъмнено Акшардам е архитектурната икона на Делхи !
Свободно време за обяд. По пътя за хотела - спиране за няколко фото-паузи в Делхи: мемориалната арка “Вратата на Индия”, сградата на Президентството и Парламента.
Настаняване в хотел Le Meridien New Delhi 5*. Вечеря и нощувка в хотела.

22 октомври 2022, събота / Делхи          
Закуска. Панорамна обиколка на Делхи с посещение на Червената крепост (Ред Форт) – обект под закрилата на ЮНЕСКО, която в миналото е служила като основна резиденция на моголските императори а днес е резиденция на премиера на Индия. Разходка в градините на двореца. Обиколката продължава с преминаване през района на Стария Делхи с най-голямата джамия в страната. Свободно време за обяд.
Посещение на мемориалния комплекс Радж Гхат - мястото,  където е кремиран Махатма Ганди. Обиколката завършва с посещение на един от най-представителните храмове на сикхите в Делхи – Гурудвара Нагла Сахиб, посветен на осмия Гуру – Хар Кришан.
Вечеря и нощувка в хотела.

23 октомври 2022, неделя / Делхи     
Закуска в хотела и отпътуване за Джайпур - столицата на щата Раджастан.
Разстоянието до Джайпур е 250 км и отнема около 6 часа и е предвидено свободно време за обяд по пътя.  Настаняване в хотел Crowne Plaza 5* в Джайпур. Вечеря и нощувка в хотела.

24 октомври 2022, понеделник / Джайпур                                   
Закуска в хотела и отпътуване за целодневен тур.
В този ден ще се потопите изцяло във фантастичния свят на махараджите от Раджастан, ще посетите и два от техните запомнящите се и вдъхновяващи дворци.
До първият от тях - „Амбър Форт“ ще стигнете по най-екзотичния начин – на гърба на слон !
Ще преминете през крепостни стени, поредица от порти и калдъръмени пътеки. а от високо ще се насладите на невероятни гледки към околността.
По пътя ще спрете до езерото „Ман Сагар“, в центъра на което се намира невероятният воден дворец „Джал Махал“.  
При връщане в Джайпур следва посещение и разглеждане на Градския дворец на Махараджата. Той е свидетелство за отминала епоха и надживяваща годините романтика. Една от най-интересните забележителности на монумента е залата, декорирана с хиляди огледални и цветни плочки, които произвеждат невероятни блестящи отражения. Свободно време за обяд.
Следва фото-пауза при впечатляващата розова фасада на „Двореца на ветровете“ (Хава Махал), от който са надзъртали индийските принцеси от харема на махараджите, а в днешно време е превърнат в символ на града. Старият Джайпур, целият оцветен в розово, може да прикове вниманието на всеки. На път за хотела ще посетим храма Бирла по време на залеза на слънцето над Дхайпур. Вечеря и нощувка в хотела.

25 октомври 2022, вторник / Фатехпур Сикри - Агра              
Закуска. Oтпътуване за Агра (250 км, 5 часа). По пътя разглеждане на древната моголска столица Фатехпур Сикри - легендарният град е построен от най-великия моголски владетел Акбар в края на ХVІ век и днес е включен в списъка на ЮНЕСКО.
Пристигане в Агра следобед и настаняване в Double Tree by Hilton 5*. При залеза на слънцето - посещение на Тадж Махал – уникалният храм-мавзолей, символ на любовта и един от световните паметници на културата. Обявен е за едно от новите седем чудеса на Света и е ненадминато творение на моголската архитектура. Построен е от император Шах Джахан като гробница на любимата му съпруга Мумтаз Махал, която умира, докато ражда четиринайсето им дете. За да опише красотата на Тадж Махал, Рабиндранат Тагор поетично нарича храма “Сълза на лицето на вечността” и “Мечта, въплътена в мрамор”. Вечеря в хотела.
По желание и с допълнително заплащане – вечерно посещение на танцово и светлинно шоу, пресъздаващо по впечатляващ начин романтичната история на Шах Джахан и Мумраз Махал.

26 октомври 2022, сряда / Делхи - Истанбул                    
Закуска и отпътуване за Агра Форт с прекрасно съхранените му дворци, градини и крепостни стени. Агра Форт е историческа крепост, която е била основната резиденция на императорите на династията Могул до 1638 г преди  столицата да бъде преместена от Агра в Делхи. Със своята площ от 380 хил кв. метра, Агра Форт е реално крепостен град, обграден от висока 70 метра стена. Притежава множество подземни тайни тунели и проходи, които свързват различни част на града. Форт Агра е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Отпътуване за Делхи (220 км, около 4 часа).
Пристигане в Делхи и настаняване в хотел Vivanta by Taj Dwarka 5* в близост до летище. Вечеря и нощувка в хотела.

27 октомври 2022, четвъртък / Делхи - Истанбул            
Сух пакет за закуска и ранен трансфер до летище Делхи за полет до София.
Край на програмата.
 
Общата цена включва:
 • 3 нощувки в хотел Radisson Kathmandu 5* в Катманду;
 • 2 нощувки в хотел Portland 4* в Покхара;
 • 2 нощувки в хотел Le Meridien New Delhi 5* в Делхи;
 • 2 нощувки в хотел Crowne Plaza 5* в Джайпур;
 • 1 нощувка в хотел Double Tree by Hilton 5* в Агра;
 • 1 нощувка в хотел Vivanta by Taj Dwarka 5* в Делхи;
 • 11 закуски и 11 вечери;
 • Самолетни билети Катманду – Покхара, Покхара – Катманду, Катманду – Делхи с включени летищни такси;
 • Всички входни такси, трансфери и екскурзии по програмата;
 • Местно екскурзоводско обслужване през цялото време;
 • Водач от Профи Травъл Център;
 • Подробна туристическа информация за Непал и Индия;
 •  Застраховка „Защита при пътуване” на „Allianz Travel” (част от Allianz Group) с покрити рискове във връзка с COVID - 19, за застрахователна сума 10 000 евро (вижте приложените Общи условия на „Allianz Travel ”).
Общата цена на туристическия пакет не включва:
 • Самолетни билети София-Доха-Катманду-Делхи-Доха-София, с Qatar Airways с включени летищни такси.
Цена 2 100 лв на човек към датата на публикуване на програмата. Към датата на записване ще Ви бъде предоставена актуална цена за самолетните билети и полетните разписания.
QR   228  15 OCT SOF-DOH   17:10 21:45
QR   648  16 OCT DOH-KTM  02:30 10:00
QR   579  27 OCT DEL-DOH   03:25 04:55
QR   227  27 OCT DOH-SOF   09:50 14:40
 
Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Профи Травъл Център има сключен договор със застрахователна компания „Allianz Travel” и може да съдейства за сключване на тази застраховка и препоръчва да се сключи такава застраховка в момента на подписване на договора. Тази застраховка може да бъде сключена и  на по-късен етап / но не по-късно от 31 дни от датата на отпътуване/ но тогава се прилага клаузата за гратисен период след сключване на застраховката и тя става активна на 11-тия ден. По условията на „Allianz Travel” тази застраховка може да бъде анулирана до 31 дни преди отпътуване и при евентуална невъзможност за сформиране на минимален брой група застраховката ще бъде анулирана без никакви неустойки. Тарифите и условията ще бъдат предоставени допълнително.
 • Виза за Индия - 82 USD която се плащат и препотвърждават при доплащането;
 • Виза за Непал - 35 USD която се плащат и препотвърждават при доплащането;
 • Такса за обслужване на местни екскурзоводи и шофьори – 100 лева на човек;
 • Полет над Еверест от Катманду (заплаща се на място) - 200 USD;
 • Напитки и лични разходи;
 • Доплащане за единична стая – при запитване; 
Важно !
 • Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 14 туристи;
 • Краен срок за събиране на групата: 5 август 2022;
 • Доплащане в срок до:  12 август 2022;
 • Необходими документи за записване: паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на връщане от пътуването, попълнен договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит от 2000 лв на човек;
 • Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път:
"ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК,
IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40,
BIC: RZBBBGSF
 • Подаването на заявление за визи за Непал и Индия се извърша предварително онлайн от Профи Травъл Център. Необходима е електронна цветна снимка в JPEG формат;
 • За посещението на Индия, Непал и Бутан няма задължителни ваксини за тропически болести;
 • Към момента за влизане в Непал и Индия се изисква представяне на цифровия сертификат на ЕС (EU Digital Cetificate) за пълен ваксинационен курс.
 • Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-пазазитолог, който да може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване.
 • Списък на страните с разпространение на различните видове малария е достъпен на Интернет страницата на НЦЗПБ.
 • За контакти: НЦЗПБ - сграда „Вирусология“, София 1233, бул. Ген. Столетов 44А,
 • РЗИ – Столична регионална здравна инспекция, София, ул. "Враня" № 20, ет. 2
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • Всички допълнителни екскурзии се провеждат при обявения минимум брой туристи.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

Цените са изготвени при валутен курс 1 щатски долар = 1,79 лв на ОББ към 15.06.2022 г. и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3% Профи Травъл Център си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
Профи Травъл Център ЕООД не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
 

Оферта № Е139
Блог
Дестинации