Вашата оценка

ЛЯТНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В КАНАДА с опция - КРУИЗ ДО АЛЯСКА

Самолет
Монреал – Квебек – Торонто – Ниагара – Ванкувър / КРУИЗ АЛЯСКА: Ванкувър - Джуно - Скагуей - Заливът на глетчерите – Кетчикан - Ванкувър
19 дни / 17 нощувки
10.08.2022
от 10740 лв.
Дата Цена Запитване
10.08.2022 от 10740 лв. Запитване
Програма
Ден 1 /10 август, сряда/ Монреал
Пристигане в Монреал, посрещане и трансфер до хотел DoubleTree by Hilton Montreal 4*. Настаняване и свободно време за  аклиматизация и самостоятелна разходка. Нощувка.  
 
Ден 2 /11 август, четвъртък/ Монреал
Монреал е впечатляващ град, възникнал от малка френска колония през 17 в. и превърнал се в процъфтяващ метрополис. Той е вторият по големина френскоезичен град в света. Този ден програмата започва с полудневна панорамна обиколка, включваща: Базиликата Нотр Дам, построена върху основите на стар параклис от 1673г., Старото пристанище, централната търговска част на града с калдаръмените улички и ресторантчета на открито, Университета McGill, фотостоп при Монт Роял, Ораторията Св. Йосиф и много други. Следобед свободно време за самостоятелно разглеждане и разходка в стария град. Нощувка.  
 
 
Ден 3 /12 август, петък / Монреал
Свободен ден за разглеждане на този космополитен град, носещ духа на Европа и Америка, съчетани в един уникален архитектурен и културен облик. 
По желание може да направите еднодневна екскурзия до столицата Отава, която включва транспорт с туристически автобус и разглеждане с екскурзовод на основните забележителности на града – сградата на Сената, в миналото функционирала като централна ЖП гара, готическите кули на Парламент Хил, където заседава федералното управление на Канада, известният ByWard маркет, предлагащ огромно разнообразие от фермерски стоки и местни специалитети.
Ден 4 /13 август, събота/ Монреал – Квебек    
Отпътуване за Квебек с автобус. Квебек е единственият укрепен град на континента северно от Мексико, чиято петкилометрова градска стена и внушителни порти са част от атракциите на града. Като люлка на френското влияние в Северна Америка, градът е жив урок по история със своите забележителни архитектура, културно наследство и изкуство. Посрещане в Квебек и организиран панорамен тур на града, по време на който ще се потопим във вълшебната атмосфера на този град, чийто център е включен в списъка на ЮНЕСКО. Ще разгледаме  градските стени на форта, терасите Dufferin с изглед към река Св. Лоурънс, най-фотографирания хотел в света - Шато Фронтенак, Старото пристанище, сградата на Парламента и др. Настаняване в хотел Hilton Quebec 4*. Нощувка.      
Ден 5 /14 август, неделя/ Квебек    
Свободен ден в Квебек за самостоятелно разглеждане. В този ден имате възможност да посетите Цитаделата, построена по време на английското управление през 1820 г. на върха на хълма Cap Diamant. В музейната част са изложени исторически документи, оръжия, гербове, медали и др. Интересна за разглеждане е и Обсерваторията,  която със своите 221 м надморска височина е най-високото място в града, откъдето се открива завладяваща панорамна гледка. Близо до площад Плас Роял се намира и Музеят на цивилизацията – един от най-популярните и посещавани музеи в страната, заради иновативната си езотерична изложба.  Не по–малък интерес представлява и разходката из Стария град, запазил атмосферата на първите френски заселници.
 
Ден 6 /15 август, понеделник/ Квебек – Торонто  
Сутринта трансфер до летище и полет за Торонто. Торонто е най-големият културен център в страната, където се провеждат множество ежегодни събития, фестивали и театрални постановки със световно значение. Кацане, посрещане и панорамна полудневна обиколка на града с разглеждане на Роджърс Център, Университета на Торонто, Съдебната Палата, Парламентът на Онтарио, модерната търговска зона Йорквил, Каса Лома и др. Настаняване в хотел DoubleTree by Hilton Toronto Downtown 4*. Вечерта имате възможност да посетите изпълнение на живо в канадския град на джаза – Торонто! Нощувка.
Ден 7 /16 август, вторник/ Торонто
Този ден е посветен на разглеждане на Ниагарския водопад – целодневната екскурзия до полуостров Ниагара ще Ви дари с една емоция, която едва ли ще изпитате някъде другаде по света. На десетки метри над бездната се издигат водните пръски, приличащи на бяла пара и образуващи множество цветни дъги. За да преминете близо до водопада е включена разходка с корабче. Свободно време за обяд в историческото градче Ниагара-он-дъ-Лейк, съхранило автентичната си атмосфера от 19 век. Връщане в Торонто вечерта и нощувка.
Ден 8 /17 август, сряда/ Торонто – Ванкувър   
Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Торонто. Този ден имате възможност да посетите най-голямата атракция на Торонто - CN Tower, една от най-високите сгради в Западното полукълбо, която със своите 553.3 метра предлага изключителна панорамна гледка и възможност за екстремни изживявания.
Следобед трансфер до летище за полет до Ванкувър. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел  Sheraton Vancouver Wall Centre 4* . Нощувка. 
Ден 9 /18 август, четвъртък/ Ванкувър  
Предиобед организирана полудневна екскурзия на Ванкувър с разглеждане на Стенли Парк, Броктън пойнт и колекцията от тотемни стълбове, остров Гранвил с известния в околността пазар за майсторски направени произведения на изкуството и занаятите, Канада Плейс и крайбрежния квартал Гастаун – там, където е започнал своята история града през 19 в. Свободно време за самостоятелна разходка. Нощувка. 
 
Ден 10 /19 август, петък/ Ванкувър
Свободен ден, за да се потопите в атмосферата на един от най-предпочитаните градове за живеене в целия свят. Самостоятелно разглеждане, шопинг в един от многобройните молове и разходка по красивата крайбрежна променада. При желание и хубаво време може да отидете до небостъргача „Харбър Сентър“, с външен стъклен асансьор, който отвежда посетителите до наблюдателната площадка, разположена на 130 м над земята. От там се разкрива панорамна гледка към града и заобикалящите го езера и острови. Можете да посетите 140-метровия висящ мост „Капилано“, издигащ се на 70 м над едноименната река, заобиколен от скални тераси в Западен Ванкувър, за да се насладите на шеметните гледки и да увеличите адреналина си, вървейки по най-модерната атракция в парка - Cliff Walk. Тя представлява конструкция от тесни конзолни мостове, стълби и площадки, хванати в извисяващата се гранитна скала край реката в 16 опорни точки. Нощувка.
Ден 11 /20 август, събота/ Ванкувър                                                           Обяд, Вечеря
Този ден започва нашето приключение до Аляска или „Алиеска“ както я  наричат местните, което на техния език означава „Голямата земя“. Предиобед трансфер до пристанището за 8-дневния луксозен круиз на Holland America Line. Флотилията им се състои от 15 кораба, отличаващи се с елегантен външен вид – черен и много висок борд, подходящ за кръстосвания из големите океани и бяла  надстройка. По стените на коридорите има произведения на изкуството, кухнята е впечатляваща, каютите – обширни, атмосферата – спокойна и изискана.
След чекиране, настаняване на база пълен пансион. Пълната програма на изхранване и ползване услугите на кораба вижте в нашето приложение. Следобед отплаване за Джуно – столицата на Канадска Аляска.
 
Ден 12 /21 август, неделя/ Плаване                                                        Закуска, Обяд, Вечеря
Плаване през Inside Passage (Вътрешният Пасаж), който e част от Югоизточният район на Аляска. Това е един лабиринт от фиорди, заливи, малки красиви зелени островчета, който изобилства с разнообразния си животински свят - китове, планински кози, орли, мечки, морски видри и др. Време за прекрасни снимки от палубите на кораба.Насладете се и на едно от многото развлечения, които 5-звездният кораб предлага: Театър, Казино, Пиано бар, Кино, Арт галерия, Библиотека и мн. др. Вземете напитка от един от 12-те бара в откритите и в закритите зони на кораба. За пълно отпускане и разтоварване, на борда се предлага СПА зона, басейн, шезлонги, джакузита и фитнес център. Нощувка.
 
Ден 13 /22 август, понеделник/ Джуно                                     Закуска, Обяд, Вечеря
Пристигане в Джуно и възможност да се включите в някоя от многото брегови екскурзии. Профи Травел препоръчва екскурзията „Най-доброто от Джуно - гледане на китове, ледник Менденхол и обяд в Орка Пойнт Лодж“/Заминаване: 14:45, Продължителност: 6,15ч/. Насладете се на най-доброто от Джуно с тази невероятна екскурзия. Започнете с посещение на Центъра за посетители на ледника Менденхол, за да видите най-известната река от лед в Аляска, разговаряйте с представители на Горската служба и чрез интерактивни експонати научете за огромната сила на ледниците. Продължете с автобус до живописния залив Оук и се качете на катамаран с водна струя, специално проектиран за наблюдение на диви животни. Отпуснете се в топлата и комфортна каюта, заобиколена от големи прозорци, докато преминавате през осеяните с острови води на Стивънс Пасаж. Този район е световноизвестен като предпочитано място за хранене през лятото на гърбати китове. След като китовете бъдат забелязани, вашият капитан внимателно ще маневрира кораба, за да предостави изключителна възможност за гледане и фотографиране, докато тези грациозни океански гиганти бавно замахват с масивните си опашки във въздуха. Китовете често са достатъчно близо до вас, за да чуете дишането им. Натуралистът на кораба ще обясни поведението и местообитанията на гърбатия кит и други диви животни, които може да срещнете, включително китове убийци, морски лъвове на Стелър, морска свиня на Дал, пристанищни тюлени, плешиви орли и черноопашати елени на Ситка. Починете си от плаването в Орка Пойнт Лодж на остров Колт и се насладете на вкусен обяд с прясна печена дива сьомга от Аляска, пилешки кебап, зеленчуков микс, оризов пилаф, салата, пресни ролца и десерт. Лоджът предлага спокойно уединение с модерни удобства в тази отдалечена местност. Посетете специално направения басейн, където може на живо да докоснете неговите морски обитатели или се разходете по плажа, преди да се върнете на катамарана за обратно пътуване до залива Оук. Забележки: Носете топло яке за  излизане на горната палуба за наблюдение. Операторите на това пътуване гарантират, че на тази екскурзия ще бъде наблюдаван кит. В противен случай от страна на туроператора ще ви бъде възстановена сума от $ 100 в края на пътуването. През последните 15 години китовете са наблюдавани на всяко пътуване.
Възможност и за самостоятелно разглеждане на Джуно. Градът е основан  по време на Златната треска. Легендата гласи, че авантюристите Джо Джуно и Дик Харис спрели своето кану в устието на Златния залив. Започнали да промиват  пясъка и открили едри късове злато. Историята за светкавичното им богатство се разчула, била доукрасявана и с небивалици, така златотърсачите заприиждали в това място и основали град. Днес Джуно е столицата на Аляска. За да се докоснете до това късче земя, трябва да пътувате на круиз, да летите или да вземете ферибот, тъй като до там няма автомобилен път. Градът е заобиколен от 30 ледника. Природното разнообразие е впечатляващо, но това, което е най - впечатляващо са реките от лед и гигантските айсберги. Една от най-емблематичните забележителности на града е Mendenhall Glacier. Глетчерът е един от 38-те основни ледници в Националната гора на Тонгас. Повечето от тях могат да се видят от въздуха като част от обиколка с хеликоптер. Отплаване късно вечерта. Нощувка на кораба.
Ден 14 /23 август, вторник/ Скагуей                                                    Закуска, Обяд, Вечеря
Сутринта пристигане в град Скагуей, някога наричан "входът към Клондайк". Възможност за самостоятелно разглеждане или включване в някоя от бреговите екскурзии. Препоръчваме екскурзия Най-доброто от Скагуей: Влак, Сьомга на грил и посещение на традиционен бар – салон /Заминаване: 09:00 Продължителност: 7 ч/.
Изкачете се до красивите планини на Белия проход с железопътната линия Юкон Руут. От старомодния тесен вагон на теснолинейката ще видите невероятна природа, докато екскурзоводът ви разказва историята на Златната треска в Клондайк. Във Фрейзър, Британска Колумбия се прехвърляте на луксозен автобус, за да пътувате по впечатляващата магистрала Клондайк, като посещавате забележителностите на Долината на терзанията и водопада Пичфорк. В подножието на прохода, в непосредствена близост до водопад, ще намерите лагера на златотърсачите Лиърсвил. Актьорски екип от златотърсачи и танцьорки ще ви забавлява с весела мелодрама и поезия от Робърт Сервиз и ще ви научат на изкуството на златотърсачеството. След това ще бъдете отведени в златодайната зона на Лиърсвил, където гарантирано ще намерите злато. Обядът се състои от печен боб, разнообразие от салати, царевичен хляб, кафе, лимонада и десерт – типичен обяд за златотърсачите отпреди повече от 100г. След обяда се разходете около лагера, насладете се на водопада и забележителностите на Лиърсвил или се снимайте с една от танцьорките. Обратно в Скагуей ще посетите световноизвестния Red Onion Saloon и публичния дом в историческата част на Скагуей. Дамите в известния салон (кръчма) ще напълнят чашата ви за тост с шампанско и ще ви забавляват с приказки за момичетата, които са работили в тези исторически стаи. Вижте безценната сребърна рокля, носена от първата „мадам“ на Red Onion Saloon, както и много други оригинални артефакти, оставени от „омърсените гълъбчета“. Забележки: По време на този тур се пресича границата между САЩ и Канада, затова трябва да имате виза за САЩ.
Суровият северен живот и Златната треска от началото на миналия век създават легенди за Аляска, привличащи хиляди хора и туристи. По време на Златната треска в Скагуей, през 1898 г. има над 20 000 жители. Сега градът има само 700 къщи. Разхождайки се по улиците, можете да си представите непоносимите условия, през които са минали златотърсачите по пътя към Юкон. Днес, все още можете да се повозите на античната бяла проходка и теснолинейната железопътна линия до Юкон през сребристо-лилавите скални стени, за да усетите атмосферата от миналия век. Някои от местните заведенията и барове могат да бъдят оприличени като филмови декори с картини на различни местни герои като Клондайк Кейт, Пийхул Ани и др. Интересен е и музеят „Носталгичния път на 1898“. Прибиране на кораба и отплаване вечерта. Нощувка.
Ден 15 /24 август, сряда/ Заливът на глетчерите                 Закуска, Обяд, Вечеря
Днес е един от най-интересните и вдъхновяващи дни от круиза. Достигаме до националния парк и резерват “Glacier Bay” (Заливът на глетчерите) с 15 активни глетчера. Най-атрактивен е Маржери, от който се откъсват и падат в морето огромни айсберги. Паркът се отличава с невероятна северна красота и е класически пример за създаването и оформянето на ледниците.  Крайбрежия, изпълнени с огромно разнообразие на животински видове, планини със снежни шапки, дълбоки речни каньони, оттеглящи се ледници, тесни протоци, наподобяващи фиорди – цялата тази красота е пред очите Ви! Нощувка на кораба.
Ден 16 /25 август, четвъртък/ Кетчикан                                  Закуска, Обяд, Вечеря
Пристигане в Кетчикан. Изграден като наколно селище над водата, градът се намира на бреговете на парк Тонгас и е първият град на Аляска - световната столица на сьомгата. Освен основните забележителности – улицата Крийк, историческия музей Тонгас, държавния парк и селцето Саксман, опитайте екскурзия с полет до спиращия дъха „Круиз за откриватели до Misty Fjords – Величествени потънали в мъгла фиорди и необятна шир“ /Заминаване: 13:00, Продължителност: 4,30ч/.
Разгледайте Националния парк Мъгливи фиорди, едно от най-зрелищните творения на природата, докато пътувате луксозно на борда на едно от най-бързите туристически корабчета за разглеждане на забележителности в Аляска. Приключението започва веднага след като излезете от живописното пристанище на Кетчикан, минавайки покрай колоритни хидроплани и рибарски лодки. Насладете се на услугите и разказа, предоставени от екипажа ви и отправете взор към морската и крайбрежната дива природа, докато пътувате покрай пресечените крайбрежия, граничещи с канал Ревиляхихедо. Пътуване до канала Бем, заобиколен от девствената красота на Националния парк Мъгливи фиорди (Misty Fjords), описан от Джон Муир като Йосемити на Севера. По пътя ще спрете, за да видите активно гнездо от плешиви орли, пиктограма на Тлингит, и Нова Едистоунска скала - огромна вулканична спирала, издигаща се от изумруденото море. Насладете се на професионално проучване на залива Ръдиърд - изваян в лед шедьовър. Тук ще научите естествената история на фиордите, ще чуете чуруликането на  гнездящите морски птици и ще усетете мъглата от блестящи водопади, докато тихо се плъзгате под 3000-футови глетчерни скали. На круиза обратно до Кетчикан опитайте селекция от леки закуски и напитки, докато наблюдавате за китове, тюлени, орли и други диви животни. Също така ще имате възможност да научите за местната култура и история, представени от местния разказвач и актьор или да се насладите на видео презентация, свързана с пътуването. Бележки: В зависимост от местоположението на круизния кораб, от участниците може да се изисква да се изкачат до 300 ярда и да ходят по рампа (която може да бъде доста стръмна при отлив), за да се качат на туристическия кораб. Обиколката се провежда при всякакви метеорологични условия. Облечете се топло с няколко пласта дрехи. Носете шапка или козирка, както и ръкавици и шал. 
 Отплаване в късния следобед. Нощувка.
Ден 17 /26 август, петък/ Плаване                                               Закуска, Обяд, Вечеря
Връщане през Вътрешния пасаж с възможност за много фотосесии и релакс в изисканата атмосфера на круизния кораб.
Ден 18 /27 август, събота/ Ванкувър – Истанбул
Пристигане във Ванкувър суринта. Напускане на кораба. Свободно време в красивия Ванкувър. Следобед трансфер до летище за полет до България.  Край на програмата.   
 • Самолетни билети Квебек – Торонто/ Торонто – Ванкувър с Air Canada;    
 • 3 нощувки в хотел DoubleTree by Hilton Montreal 4* в Монреал;
 • 2 нощувки в хотел Hilton Quebec 4* в Квебек;
 • 2 нощувки в хотел DoubleTree by Hilton Toronto Downtown 4* в Торонто;
 • 3 нощувки в хотел  Sheraton Vancouver Wall Centre 4*  във Ванкувър; 
 • Всички трансфери и турове по програма с климатизиран туристически автобус, сьобразен с броя на групата;
 • Полудневна панорамна обиколка на Монреал;
 • Полудневна панорамна обиколка на Квебек;
 • Полудневна панорамна обиколка на Торонто;
 • Еднодневна екскурзия до Ниагара от канадска страна;
 • Разходка под водопада Ниагара с корабче;
 • Полудневна панорамна обиколка на Ванкувър;
 • Такса издаване и обработка на документи за електронно предварително разрешение за пътуване до Канада;
 • Местно екурзоводско обслужване;
 • Водач-преводач от ПРОФИ ТРАВЪЛ;
 • Застраховка „Защита при пътуване в чужбина” на „Allianz Travel” (част от Allianz Group) за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове.
 • Предварителна подробна туристическа информация за страната и посещаваните градове и забележителности.
 • Цената на круиза включва:
 • 7 нощувки на петзвезден криузен кораб на Holland America Line при настаняване в съответния тип каюта;
 • Включено хранене - закуска, обяд и вечеря (петстепенно меню) и някои безалкохолни напитки в елегантен a-la-cart ресторант или на бюфет;
 • Пакет напитки (15 напитки на ден)– богат избор от вино, бира, алкохолни напитки и коктейли, някои безалкохолни напитки като сода и специални видове кафе;
 • Персонализирани услуги – за всеки двама души се грижи един член на екипажа;
 • Wi-Fi пакет, включващ интернет браузване (без стрийминг), ползване на социални мрежи и е-мейл;
 • Местно екурзоводско обслужване;
 • Водач-преводач от ПРОФИ ТРАВЪЛ при минимум 10 записани туристи;
 • Предварителна подробна туристическа информация за круиза и посещаваните градове и забележителности.
 • Самолетни билети София – Истанбул – Монреал и Ванкувър – Истанбул – София с полети на Турски Авиолинии; с включени летищни такси – 2 320 лв на човек (към 14.04.2022). При записване ще Ви бъде предоставена актуална цена за самолетните билети на Турски Авиолинии.
Полетно разписание на Турски Авиолинии (към месец април 2022)

10.08.2022 София – Истанбул                   09:30 – 11:00
10.08.2022 Истанбул – Монреал              14:15 - 17:15
20.08.2022 Ванкувър - Истанбул              18:00 - 15:35+1
21.08.2022 Истанбул - София                     19:10 - 20:25
 • Такса обслужване на местните екскурзоводи и шофьори в континенталната част на Канада: 110 лв / заплаща се на място/;
 • Доплащане за единична стая: при запитване;
 • Еднодневна екскурзия до Отава с местен екскурзовод на английски език - 82 USD при мин. 10 записани туристи с водач от Профи Травъл;
 • Доброволна застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Профи Травъл Център има сключен договор със застрахователна компания „Allianz Travel” и може да съдейства за сключване на тази застраховка. Препоръчваме сключването й в момента на подписване на договора. При склюване на по-късен етап /не по-късно от 31 дни преди датата на отпътуване/се прилага клаузата за гратисен период на застраховката и тя става активна от 11-тия ден след сключването й. Съгласно условията на „Allianz Travel” тази застраховка може да бъде анулирана до 31 дни преди отпътуване и при евентуална невъзможност за сформиране на минимален брой група застраховката ще бъде анулирана без никакви неустойки. Тарифите и условията ще бъдат предоставени допълнително.
 • Хранене и лични разходи.
 • PCR / Антиген тестове за COVID-19, ако са необходими
Цената на круиза не включва:
 • Екскурзия „Най-доброто от Джуно - гледане на китове, ледник Менденхол и храна в Орка Пойнт Лодж“ - 242 USD при мин. 10 записани туристи с водач от Профи Травъл;
 • Екскурзия „Най-доброто от Скагуей: Влак, Сьомга на грил и посещение на традиционен бар – салон“ - 275 USD  при мин. 10 записани туристи с водач от Профи Травъл;
 • Екскурзия „Круиз за откриватели до Misty Fjords – Величествени потънали в мъгла фиорди и необятна шир“ - 231 USD при мин. 10 записани туристи с водач от Профи Травъл;
 • Такса обслужване за персонала в круизния кораб - по 14,50 долара на човек на нощувка (заплаща се на кораба);
 • Напитките извън пакета, закупени от баровете и ресторантите на кораба, от минибара в каютите и чрез румсървиса по време на круиза;
 • Услугите на SPA и бизнес центъра, фризьорския салон, фотографското ателие, пране и гладене, игра в казиното на кораба;
 • Медицински услуги и услугите на лекарския кабинет на кораба;
 • Такса резервация за ресторант Pinnacle Grill - $20/пасажер (такъв ресторант има на борда на всички кораби от флотилията на Holland America Line);
 • Телекомуникации и интернет по време на круиза, извън закупения пакет;
 • Виза за САЩ (необходима за круиза в Аляска): 160 USD, издава се предварително от посолството на САЩ в София;
 • Полетно разписание на Турски Авиолинии при записване за круиза в Аляска (към месец април 2022)

10.08.2022 София – Истанбул                   09:30 – 11:00
10.08.2022 Истанбул – Монреал              14:15 - 17:15
27.08.2022 Ванкувър - Истанбул              18:00 - 15:35+1
28.08.2022 Истанбул - София                               19:10 - 20:25

Оферта № Е102
Блог
Дестинации