Вашата оценка

Москва и Санкт Петербург - пролет 2022

Самолет
8 дни / 7 нощувки
20.04.2022, 27.04.2022, 04.05.2022
от 2401 лв.
Дата Цена Запитване
20.04.2022 от 2401 лв. Запитване
27.04.2022 от 2401 лв. Запитване
04.05.2022 от 2401 лв. Запитване
ПЪРВИ ДЕН – Полет София – Москва. Трансфер до хотела.  Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Панорамна обиколка на Москва и пешеходна обиколка в центъра на града - разходка по пешеходната улица „Арбат”, една от най-старите запазени улици в Москва. Свободно време за обяд. Посещение на Третяковската галерия – с изключително богата колекция, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Посещение на Кремъл, построен през XII в. по заповед на княз Юри Дългоруки. Оттогава е дострояван многократно. Посещение на Катедралния площад, ограден от Успенския събор, камбанарията „Иван Велики“, Благовещенския събор, катедралите „Архангел Михаил” и „Дванадесетте апостоли”. Посещение на Оръжейната палата, съхраняваща уникални ювелирни произведения и регалите на руските царе. Свободно време за обяд. Обиколка на най-красивите станции на московското метро, по време на която ще се насладите на уникалните и богато украсени метростанции по линия „Кольцевая“. Възможност за разходка с корабче по река Москва (с доплащане 105 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва билет за корабчето, трансфери и екскурзоводско обслужване на български език; провежда се при минимум 15 участника). Завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Освобождаване на стаите. Екскурзия до Сергиев Посад – град, част от  т.нар. „Златен пръстен на Русия“, средище на църкви и манастири - образци на руската църковна архитектура от XIV и XV век. Посещение на „Свето-Троицката Сергиева лавра” (ЮНЕСКО) – най-големият храм и емблема на града, съхраняващ икони, рисувани от Андрей Рубльов и Даниел Чорни. Завръщане в Москва. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан”. Пътуването продължава около 4 часа. Пристигане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела. Настаняване. По желание - нощна обиколка на града (с доплащане 95 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване; продължителност от 00:00 ч. до 02:20 ч; организира се при минимум 10 участника). По време на нощната обиколка ще имате възможност да се насладите на красиво осветените сгради и на вдигането на мостовете над р. Нева. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод - Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Зимния дворец, Василевския остров, Невски проспект, крепостта „Петър и Павел”. Свободно време за обяд. Посещение на Исакиевския събор – най-големият православен храм в Санкт Петербург. Посещение на църквата „Възкресение Христово“, впечатляваща със своята архитектура и богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки. Завръщане в хотела. Вечерта по желание посещение на известната балетна постановка „Лебедово езеро” в  Ермитажен театър или Александрийски театър. (с доплащане 150 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Цената включва билет за представлението „Лебедово езеро“ и не включва трансфери. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Санкт Петербург. Посещение на Ермитажа, чиято колекция съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Свободно време за обяд. Разходка с корабче по каналите на р. Нева. Завръщане в хотела. Вечерта - възможност посещение на традиционна руска вечер с фолклорна програма и коктейл за добре дошли (с доплащане 95 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България; цената включва билет за представлението, коктейл за добре дошли и не включва трансфери; провежда се в Дом на офицерите). Коктейлът включва: чаша шампанско, чаша водка, минерална вода, 1 бр. тарталет с червен хайвер, 1 бр. тарталет с мус от заешка паста и вино и 1 бр. тарталет с мус от крема сирене и гъби. Фолклорната програма включва руски народни танци, традиционни хороводи и темпераментни квадрили. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село (понастоящем гр. Пушкин). Паркът на Екатерининския дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук ще имате възможността да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък. Посещение на парка на Петерхоф, привличащ хиляди туристи със своите красиви градини и фонтани, заради които често бива стравняван с Версай. Завръщане в Санкт Петербург с корабче тип „Комета“. По време на 30-минутното пътуване ще се насладите на красотата на Финския залив. Трансфер до хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Москва с високоскоростния влак „Сапсан”. Пристигане. Трансфер до летище Шереметиево за полет до София.
 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ – МОСКВА – СОФИЯ С „БЪЛГАРИЯ ЕР”;
 • 1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;
 • 1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ ДО 8 КГ;
 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
 • 3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 4 ЗВЕЗДИ В МОСКВА;
 • 4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 4 ЗВЕЗДИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ;
 • БИЛЕТ ЗА ВЛАК „САПСАН” /ИКОНОМИЧНА КЛАСА/ ПО МАРШРУТ МОСКВА-САНКТ ПЕТЕРБУРГ-МОСКВА;
 • РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ;
 • ПЪТУВАНЕ С КОРАБЧЕ ТИП „КОМЕТА“ ОТ ПЕТЕРХОФ ДО САНКТ ПЕТЕРБУРГ;
 • ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ ПО МАРШРУТА;
 • ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ПО ПРОГРАМАТА;
 • ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ;
 • ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.
 • БИЛЕТИ ЗА МЕТРО И ДРУГ ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ, ТАКСИ ЗА МУЗЕИ ИЗВЪН ПРОГРАМАТА;
 • РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ПО МОСКВА РЕКА;
 • НОЩНА ОБИКОЛКА НА САНКТ ПЕТЕРБУРГ;
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА БАЛЕТ "ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО";
 • ТРАДИЦИОННА РУСКА ВЕЧЕР С ФОЛКЛОРНА ПРОГРАМА;
 • ТАКСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА РУСКА ВИЗА ИОФОРМЯНЕ НА ДОКУМЕНТИ - 90 ЛВ; 
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ОБЩО ПОКРИТИЕ 30 000 ЕВРО И С ВКЛЮЧЕН АСИСТАНС – 16 ЛВ.;
 • ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Оферта № Е51

Блог

Дестинации